• 🎁 Spaarkaart met talloze voordelen
 • 💶Gratis verzending vanaf 50 euro
 • 🚚 Levertijd 1-4 werkdagen*
 • 💝Gratis staaltjes bij uw bestelling
Home » Klantenservice » Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

U kan hier onze algemene verkoopsvoorwaarden lezen. Dit ter bescherming van zowel u als consument, als wij als verkoper. Heeft u vragen hieromtrent? U kan ons steeds contacteren bij eventuele vragen of onduidelijkheden.

 

 • De overeenkomst

De verkoopovereenkomst geldt dat de consument op digitale wijze een aankoop verricht mits betaling en de ondernemer deze aankoop zal versturen naar de klant. Verzendkosten zijn te dragen door de consument, tenzij bij een aankoopbedrag vanaf 50 euro - dan is dit gratis.

 

Identiteit van de ondernemer

OVDD Make-up

Kapelleveldstraat 31

2530 Boechout

Tel. 04/92.53.84.98

Ondernemingsnummer 0746.956.517 

BTW nr. BE0746.956.517 

 

 • De leveringsmodaliteiten

Wij leveren onze pakketten voornamelijk via Bpost, soms ook via DHL. De levertermijn bedraagt tussen de 1 à 4 werkdagen, naargelang de locatie. Wij leveren enkel naar België en Nederland. Voor Nederlandse klanten vragen wij rekening te houden met een levertermijn van maximum 5 werkdagen. Wij trachten steeds zo snel mogelijk uw pakket te verzenden binnenin de respectievelijke termijn. Soms gebeurt het dat de pakjesdienst vertraging heeft, wij vragen u hiervoor begrip op te brengen. Omstandigheden zoals corona, feestdagen of drukke soldenperiodes kunnen ervoor zorgen dat uw pakket iets later arriveert dan voorspelt. U ontvangt steeds een track & trace code waarbij u uw bestelling kunt volgen.

Uw bestelling wordt steeds met de nodige zorg verpakt binnenin het kader van de huidige veiligheidsmaatregelen. Vloeistoffen worden goed beschermd met tape en plastiek folie om zo lekken te voorkomen. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen door de pakjesdienst tijdens transport. Indien uw artikel beschadigd is door transport, vragen wij u vriendelijk ons te contacteren zodat wij een oplossing kunnen zoeken. Klanttevredenheid komt voor ons altijd op de eerste plaats.

De plaats van levering is het adres dat de consument heeft opgegeven tijdens het bestelproces.

Leveringen kunnen plaatsvinden zolang de voorraad strekt. Indien een product uitverkocht is, staat dit steeds aangegeven op de website.

 

 • Betaalmethoden

Wij accepteren diverse en makkelijke online betaalmethoden zoals Bancontact (Payconiq is tevens mogelijk), Belfius Pay Button, ING Homepay, KBC Betaalknop, iDEAL, Apple Pay en ook creditcard methoden zoals Visa en Mastercard. Het is niet mogelijk om achteraf te betalen.

U hebt garantie op een veilige online betaling in alle discretie.

 

 • Annulering

Wenst u uw bestelling te annuleren? Gelieve ons zo snel mogelijk te verwittigen. Indien het pakket al verstuurd is of er is al een verzendlabel aangemaakt, kan u beroep doen op het herroepingsrecht. Indien het pakket nog niet verstuurd is en er is nog geen verzendlabel aangemaakt dan storten wij het bedrag zo snel mogelijk terug. Er worden geen kosten aangerekend. Graag weten wij wel waarom u uw bestelling wenst te annuleren, u bent echter niet verplicht om een reden op te geven maar deze informatie helpt ons om toekomstige annuleringen of retouren te voorkomen.

 

 • Contact met de klantendienst

Heeft u vragen of zit u met een klacht? Contacteer ons vrijblijvend via info@ovddmakeup.be. Wij staan steeds garant voor oplossingen #positivevibesonly.

 

 • Het herroepingsrecht

De consument heeft het recht om de geleverde goederen binnen een periode van 14 werkdagen zonder opgave van reden te retourneren.

 1. Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, meldt hij dit binnen de bedenktermijn aan de ondernemer. Dit kan u via e-mail info@ovddmakeup.be

 2. Zo snel mogelijk, maar binnen 14 dagen vanaf de dag van ontvangst van het artikel, zendt de consument het product terug naar de ondernemer.

 3. De consument zendt het product terug met alle geleverde toebehoren in originele staat en verpakking, en conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies. Uiteraard in geval van ons productassortiment met oog op algemene hygiëne worden gebruikte producten niet aanvaard voor retour. Juwelen worden niet geretourneerd. Het product mag noch getest, noch uit de verpakking gehaald zijn. Het principe geldt dat het product in nieuwstaat is en meteen terug verkoopklaar is.

 4. Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.

 5. De consument draagt de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product. De consument is verantwoordelijk voor een correcte en vlotte terugzending van het artikel. Het beste is om het pakket ook met een track en trace code te verzenden, dit is zowel voor ons als voor u als consument gemakkelijk.

 6. Elke terugbetaling zal gebeuren op de rekening waarmee oorspronkelijk betaald is. De kost van het artikel + de eventuele verzendkosten worden teruggestort. Indien u een cadeaubon heeft gebruikt voor uw aankoop, zullen we het desbetreffend bedrag crediteren op uw cadeaubon-rekening. Het is niet mogelijk om het bedrag van een cadeaubon teruggestort te krijgen op een bankrekening. De betaling wordt uitgevoerd na ontvangst en goedkeuring van de retour. U wordt via e-mail op de hoogte gehouden.

 7. De consument is niet verplicht om de reden van retour te vermelden, maar wij weten altijd graag waarom u een product wenst terug te sturen. Zo kunnen wij onze service steeds verbeteren.
 8. Na 14 dagen is het niet meer mogelijk uw bestelling te retourneren.
 9. Indien de consument een cadeautje of staaltjes heeft ontvangen bij zijn order, dienen deze ook terug verstuurd te worden.

Wenst u uw bestelling te retourneren? Dat spijt ons zeer. Gelieve ons te contacteren, wij begeleiden u graag in dit proces.

 

 • De aansprakelijkheid van de verkoper

Wij zijn niet aansprakelijk voor beschadigingen door de pakjesdienst tijdens transport, maar indien uw artikel schade heeft opgelopen zullen wij altijd een oplossing zoeken. 

Wij zijn als inkoper niet verantwoordelijk voor eventuele ontevredenheid omtrent de kwaliteit van het product zelf. Wij verkopen verschillende cosmeticamerken, maar produceren deze producten niet zelf. Doch zijn wij graag op de hoogte als u vindt dat een bepaald product niet aan de verwachtingen voldoet, laat het ons weten. Ons assortiment handgemaakte oorbellen is wel door ons geproduceerd, dus hiervoor zijn wij wel aansprakelijk indien deze niet voldoen aan de kwaliteitsnormen. Wij kunnen uw oorbellen eventueel herstellen indien nodig. Deze reparatieservice is kosteloos, maar de kosten van verzending van de oorbellen zijn wel voor de consument.

De productomschrijving en foto's van de artikelen aangeboden op onze website zijn zo duidelijk en specifiek als mogelijk. U vindt informatie omtrent de kleur, de inhoud, het gebruik en eventueel de ingrediënten. De consument heeft het recht om meer foto's of informatie omtrent het product te bevragen. Indien u met allergieën te maken heeft, verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met ons zodat wij u kunnen adviseren naar de juiste productkeuze. Wij hebben een ruim aanbod aan verzorgingsproducten voor de meest gevoelige, atopische huidtypes.

 

 • Gegevensbeheer (Privacy Policy)

1. Indien u een bestelling plaatst bij OVDD Make-up, dan worden uw gegevens opgeslagen in ons klantenbestand. OVDD Make-up houdt zich aan de Wet Persoonsregistraties en zal uw gegevens niet verstrekken aan derden.
2. OVDD Make-up respecteert de privacy van de gebruikers van de internetsite en draagt zorg voor een vertrouwelijke behandeling van uw persoonlijke gegevens.
3. OVDD Make-up maakt gebruik van een nieuwsbriefservice waarvoor men zich kan abonneren. Elke mailing bevat instructies om uzelf van deze lijst te verwijderen indien u geen mailings wenst te ontvangen.

 

Uw persoonsgegevens worden door Isabelle Geeraerts, eigenaar van OVDD Make-up, verwerkt, voor klantenbeheer op basis van de contractuele relatie als gevolg van uw bestelling/aankoop en voor direct marketing (/om u nieuwe producten of diensten aan te bieden) op basis van ons gerechtvaardigd belang om te ondernemen. Indien u niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen op info@ovddmakeup.be. Via dat adres kan u ook altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze verbeteren of laten wissen, of ze vragen over te dragen. Als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw gegevens verwerken, kan u zich wenden tot de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel). Voor vragen kan u zich altijd wenden tot onze klantendienst, deze staat steeds voor u ter beschikking.